in het friese landschap

In het Friese landschap ervaar je het echte buitenleven. Eigenlijk is de kleinschalige boerderij een soort buitenhotel. Je kunt buiten koken, stoken en leven maar dan wel met het gemak en de warmte van thuis.

‘T Winkeltje

Het winkeltje is bescheiden ingedeeld met kakelverse producten van het land. Er staan fonduepannetjes en boerenkaas. In de vriezer vind je vers vlees van de Roodbonte koe. Geen zin om te koken? Neem dan een heerlijk stoofpotje mee met vlees van eigen boerderij. Je proeft dat de dieren een fijn leven hebben gehad. Wil je thuis ook genieten van een duurzaam stukje vlees? Je kunt online ook vleespakketten bestellen. Het leuke is dat de Friese roodbonte koe een zeldzaam ras is, waardoor het bestellen iedere keer als een verrassing voelt. Je bestelt wat er beschikbaar is.

smuk campingwinkel
SMUK icoontje Eieren 4
smuk terrein 2

Nostalgie

Nadat je een fles wijn uit het boerderijwinkeltje hebt gehaald, hoor je het hout knisperen in de open haard van de hottub. Wat een fantastische idee om een verblijf met hottub te huren! Je ontkurkt de wijn en doet de kaarsen aan. De stilte van de buitenlucht doet je wegdromen. Je geniet van de warmte van het houtvuur wat je net hebt aangestoken. Wanneer het water warm genoeg is, eigenlijk iets te heet, dompel je jezelf onder. Hoe zou het zijn om op een boerderij te wonen? Je fantaseert over het bakken van taarten in een boerenkeuken. Morgen maar even die van Crista bestellen, die schijnen erg lekker te zijn. Je probeert je voor te stellen hoe de schuur eruit zag toen er nog koeien in stonden. Crista vertelde dat ieder raampje in de schuur stond voor 2 koeien. Door de ramen te tellen bepaalden zenuwachtige vrijgezellen en hun families vroeger hoe welgesteld de families van een boerderij waren. En nu haal jij er je verse broodjes in de ochtend.

smuk recreatie friesland 07 1

sloepjes huren en uren varen

smuk recreatie friesland 07 1

lokale lekkernijen in het winkeltje

smuk recreatie friesland 07 1

je eigen, verse eitjes rapen

smuk recreatie friesland 07 1

plek om je boek te lezen

Wat ga je doen tijdens je verblijf bij Smûk?

De boerderij is veelzijdig en er is altijd veel te doen. Bij het afscheid zal er nog genoeg op je lijstje staan voor de volgende keer. In de huiskamer speel je spelletjes of haal je een kopje koffie. Je kunt oneindig wandelen en een terrasje pakken in Echtenerbrug of Lemmer. Op pizza avond wordt de houtoven aangestoken en kun je je eigen pizza beleggen samen met de andere gasten.

Heb je zin in actie? Ook dan is er genoeg te beleven! Waan je een ware fries en ga fierljeppen bij één van de sloten, of pak je spullen en ga vissen, zwemmen en kanoën of suppen. Toe aan een frisse neus? Maak een wandeling door de Rottige Meente, een bijzonder landschap bestaande uit sloten en rietlanden. Voor een bezoek aan Lemmer of het schattige Sloten spring je op een fiets van de boerderij. Vergeet ook zeker niet Friesland in volle glorie te ervaren met de elektrische Smuk Sloep op het Tjeukemeer.

smuk dieren friesland
Smuk recreatie nachtje weg 22
SMUK icoontje Koe 2A
Smuk sloepje varen 1 1 scaled
SMUK icoontje Camper 01
smuk recreatie reviews new 1
“Wat een pareltje! Of je nu als stel komt of als gezin, Smuk Huske is genieten! Met veel smaak en super knus ingericht, van alle gemakken voorzien en enorm gastvrije hosts. Wij komen zeker een keer terug!”
Emma, Utrecht

gezellig.
ontspannend.
versmûkkelijk.

smuk recreatie erf